Friskvårdscentrum

  • Terapicenter för den som genom naturlig terapi vill återvinna sin hälsa.
  • Kunskapscenter för den vetgirige som själv aktivt vill lära sig att leva i god hälsa.

Syftet är att använda naturlig terapi och förmedla kunskap om hälsa som möjliggör förändring som producerar läkning och hälsa. Grundfilosofin är att sjukdom liksom hälsa orsakas (produceras) av vissa faktorer. Sjukdom är ett resultat av ogynnsamma levnadsförhållanden. Hälsa är ett resultat av gynnsamma levnadsförhållanden, fysiskt och psykosocialt. Läkning är ett resultat av eliminering av orsaker till sjukdom. Kropp och själ är självläkande. Friskvårdscentrum ställer helheten i centrum.

Naprapati

Behandling av rygg-, nack-, led- och muskelbesvär, ischias, domningar, stickningar, huvudvärk, migrän, tinnitus, idrotts- och arbetsskador, tennis- och golfarmbåge, fibromyalgi, musarm, diskskador, käkleds- och bettproblem och andra smärttillstånd. Naprapati kan enkelt uttryckt sägas vara en blandning av kiropraktik, massage och andra tekniker.

Behandlingsmetoderna inkluderar bl.a. manipulation, artikulering, mobilisering, bindvävsmassage, massage, specifik stretching (töjning) och träningsprogram.

Kurser i självläkningslära

Denna i Sverige okända lära är baserad på vetenskapliga fakta och nästan 200 års erfarenhet. Kurserna tar upp hälsoproducerande faktorer som kost, motion, vatten, luft, solljus, avslappning, vila och sömn, samt positivt tänkande. Kurserna behandlar också självläkningslärans historia och filosofi, näringslära och matlagning, stresshantering mm. Kurser och föredrag hålls även på andra orter.

Träningsprogram

Individuellt anpassade sessioner för att överkomma fysiska problem eller förebygga att problem uppkommer.

Övrigt

Utprovning av fotbäddar, försäljning av litteratur och hälsoprodukter m.m.

Att livsstilen är den primära faktorn som bestämmer vår hälsa har hävdats av hälsomedvetna läkare, filosofer och naturterapeuter i tusentals år. Vetenskapen har på de senaste årtiondena i viss mån hunnit ifatt utövare/lärare av naturlig livsstil och naturliga behandlingar, även om denna kunskap ännu är dåligt känd. Man har visat riskfaktorerna för cancer, hjärtkärlsjukdom, diabetes och många andra av våra vanligaste sjukdomar och även visat att många sjukdomar kan försvinna när riskfaktorerna avlägsnas. På Friskvårdscentrum finns möjlighet att lära sig mer om att förebygga sjukdom och leva i god hälsa. Välkommen att ring för mer information eller tidsbokning. Hembesök görs vid behov.

Eric Karlsson leg. naprapat. (Sverige) självläkningslärare (Australien)

Friskvårdscentrum
Tostaboda 2327, 280 70 LÖNSBODA
0479 – 105 50

Friskvårdscentrum är beläget i naturskön skogsmiljö i nordöstra Skåne, ca 23-27 km från Olofström, Osby och Älmhult och ca 50 km från Kristianstad/Hässleholm. Från Lönsboda ca 3,5 km i sydostlig i riktning mot Ubbaboda – Esseboda – Nyteboda